Verkleuring gietvloer

Aromatisch en alifatisch… Klinkt mooi, maar wat zegt dat over een gietvloer? In dit blog vertellen we je wat meer over het verkleuren van gietvloeren.

 

CREATIVE FLOORS komt regelmatig bestaande gietvloeren tegen die zijn verkleurd (zie boven). Verkleuring komt meestal door het kiezen van een goedkope gietvloer, onjuist advies of doordat het vloerenbedrijf een goedkopere variant inzet tijdens uitvoering.

Wat is wat?

Als een gietvloer aromatisch is, zal deze eerder verkleuren dan wanneer de vloer alifatisch is. Een alifatische gietvloer is kleurvast en vergeelt niet als gevolg van uv-stralen. Dit heeft met het materiaal te maken. En dat merk je dan ook aan de prijs; dit type gietvloer is duurder. Vraag in ieder geval altijd aan je leverancier om welke soort het gaat; zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wanneer kies je welke soort?

Een algemeen advies: kies je voor een lichte kleur gietvloer, dan kan het verstandiger zijn om een alifatische soort te nemen. Zo voorkom je dat de kleur verandert. Bij een donkerder kleur zou je kunnen overwegen om een aromatische gietvloer te kiezen. Belangrijk is ook hier weer om je te laten adviseren door een specialist. Hij of zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste kleur en soort vloer.

Toch liever een iets goedkopere gietvloer? Er zijn ook andere manieren om de kleur van je aromatische gietvloer te beschermen, bijvoorbeeld door er een kleurlaag aan te brengen. We denken graag met je mee voor een mooi, duurzaam resultaat.

Kunnen we je nader informeren over de eigenschappen van verschillende gietvloeren? Neem gerust contact op met CREATIVE FLOORS. We adviseren je graag.

Terug naar blog