Gietvloer prijsverschillen: waar komen ze vandaan?

De aanschaf van een gietvloer kan in de papieren lopen. Maar er zitten veel verschillen tussen de vierkante meterprijs van diverse producten. En natuurlijk wil je graag een betaalbare gietvloer. Maar je wil ook een goede! Verschillen zijn best moeilijk te zien en lastig te vergelijken. Waar komen die verschillen vandaan?

 

Allereerst is er het materiaal. Een kwalitatiever, duurzamer product is vaak prijziger. Een goedkoper product kan een meer industriële aard hebben.

Daarnaast is de hardheid van belang: kies je voor een harde gietvloer (andere eigenschappen) of heb je liever een meer elastische? De harde variant is goedkoper, maar door de hardheid eerder gevoelig voor scheuren, krassen en dus kwetsbaarder. Bij industrieel gebruik is dit vaak geen probleem, maar in je woonkamer zou het jammer zijn.

Het aanbrengen van de gietvloer kost ook wat. Bij CREATIVE FLOORS adviseren we je om hiervoor altijd een professional in te schakelen. Alleen dan krijg je het beste, vlakste resultaat dat zo cruciaal is voor een gietvloer. Afhankelijk van de voorbehandeling en het aantal lagen nemen de kosten voor arbeid en materiaal toe.

Als laatste bepaalt de mate van mogelijke verkleuring de prijs van je gietvloer. Er zijn varianten die met de tijd verkleuren of vervagen, net zoals bijvoorbeeld een tapijt. Duurdere gietvloeren zijn 100% kleurecht.

Bij een vlak oppervlak is het all about the details. Het moet áf zijn! Ook langs de randen, kozijnen en bij drempels. Aanbieders van gietvloeren verschillen op dat gebied in aanpak. Bij CREATIVE FLOORS zijn we ervan overtuigd dat een goede voorbereiding zorgt voor het beste eindresultaat. Daar nemen we samen met onze klant de tijd voor. Tot slot variëren aanbieders van gietvloeren in service: eerlijke betalingsvoorwaarden, een keurige garantie en het netjes achterlaten van de ruimte. Wat vind jij belangrijk?

Kunnen we je nader informeren over de prijsverschillen en eigenschappen van gietvloeren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier.

Terug naar blog