Gietvloer: goedkoop kan duurkoop zijn

Tegenwoordig kun je al voor 30 euro per m2 een gietvloer kopen. Toch is het niet altijd verstandig om puur op de prijs af te gaan. Naast vakmanschap bij het aanbrengen en service achteraf, wil je graag een kwaliteitsproduct. Een gietvloer moet een tijd meegaan en dan zit je niet te wachten op scheuren, bobbels of slijtageplekken.

 

Wees waakzaam

Wordt een gietvloer voor een zeer lage prijs aangeboden? Dan raden we je aan om waakzaam te zijn. Het is waarschijnlijk dat de gietvloer dunner wordt gegoten of dat de gietvloer uit zeer goedkope materialen zoals epoxy of harde polyurethaan (PU) bestaat. Een andere mogelijkheid is dat er maar één laag kleurlak wordt toegepast. Als prijs je belangrijkste argument is, kan het natuurlijk een keuze zijn. Ben je er echter wel van bewust dat het geen gelijkwaardig product is.

Check-check

Het onderscheid zit ‘m in de afwerking. De uitstraling is op het eerste gezicht hetzelfde, maar na een tijdje wordt het verschil zichtbaar én voelbaar. Verkleuring, scheuren, meer krassen etc.
Ons advies is dan ook om je vooraf een goed beeld te vormen van materiaal, afwerking én service. We helpen je alvast met enkele punten van onze checklist:

  1. Is het gietvloerbedrijf gespecialiseerd in de particuliere/designmarkt? Of richten ze zich vooral op de zakelijke markt?
  2. Komt het gietvloerbedrijf de vloer vooraf inspecteren om meerwerk achteraf te voorkomen?
  3. Wat zijn de betalingsvoorwaarden van het gietvloerbedrijf?
  4. Hoe groot is het prijsverschil tussen de offertes die je hebt aangevraagd? En kunnen de gietvloerbedrijven het verschil verklaren?
  5. Brengt het gietvloerbedrijf kosten in rekening bij het verschuiven van de planning (uitvoering)?

Wat je verder kan helpen bij het kiezen van de gietvloer die voldoet aan jouw eisen, is de objectieve richtlijn van VTM. Vraag je leverancier in welke klasse de gietvloer valt: A, B, C of D.

CREATIVE FLOORS gaat zelf verder dan de norm en hanteert A+. Dat betekent een gietvloer die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Kunnen we je nader informeren over de prijsverschillen en eigenschappen van gietvloeren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier.

Terug naar blog