Woonbeton: CREATIVE CONCRETO

Een woonbeton vloer zorgt voor een moderne look in je interieur, met een levend karakter. De cementlook past perfect bij elke interieurstijl. En dat alles duurzaam en zacht voor het milieu. CREATIVE CONCRETO (woonbeton) is namelijk gemaakt op basis van 85% natuurlijke mineralen. Woonbeton: een robuuste ondergrond. Het is dan ook geen verrassing dat woonbeton aan populariteit toeneemt voor gebruik in woningen.

Stoere look met woonbeton

CREATIVE CONCRETO is een gietvloer met betonuitstraling. Het is een naadloze, gepolijste gietvloer met daar overheen 3 afwerklagen. De gemiddelde dikte is 3 millimeter. CREATIVE CONCRETO is een hoogwaardig hard natuurproduct.

De woonbeton vloer, oftewel onze minerale CREATIVE CONCRETO gietvloer, is geschikt voor divers gebruik. Hij kan in elke ruimte in huis gelegd worden. En zal zo mede de sfeer en uitstraling in de kamer bepalen. Deze gietvloer is naadloos, duurzaam en heeft zoals elk natuurproduct een uniek karakter. Jouw interieur krijgt een krachtige basis: je kunt namelijk kiezen uit een een reeks van 12 intense kleuren.

Voordelen van de CREATIVE CONCRETO vloer

 • Onderhoudsvriendelijk doordat de vloer een stofvrij karakter heeft.
 • Perfect te combineren met vloerverwarming
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren zodat deze perfect aansluit bij de rest van het interieur
 • Gelegd door specialisten met jarenlange ervaring. Wij zijn geen franchise.
 •  

Ervaar onze gietvloeren: kom kijken, voelen en testen. Een vloer beleven kan natuurlijk het beste in het echt. We helpen je graag om jouw wensen tot werkelijkheid te brengen.

woonbeton

Karakteristieken CREATIVE CONCRETO

CREATIVE CONCRETO is samengesteld uit natuurlijke materialen. Daar horen dan ook specifieke karakteristieken bij. Graag zetten we een aantal eigenschappen van ons woonbeton voor je op een rij.

 • Eigenschappen zoals pinholes, pigmentvlekjes, bruisplekken en kleurverschillen horen bij de karakteristieken van het product en worden niet beschouwd als een gebrek.
  • Pinholes zijn minuscule gaatjes in het vloeroppervlak
  • Tintverschillen in de vorm van vegen of druppels ten gevolge van het werken met de spaan
  • Kleurvlekjes door pigment- of polymeerconcentraties of roestdeeltjes
  • Door het ambachtelijke proces kunnen spaanslagen en spaanaanzetten in de vorm van reliëf zichtbaar zijn.
 • De kleur van de CREATIVE CONCRETO wordt mede bepaald door het natuurlijk basismateriaal. Een uitgekozen kleur is dus indicatief. En de daadwerkelijke kleur van het woonbeton kan iets afwijken van het getoonde monster.
 • CREATIVE CONCRETO is ondergrond volgend. Ondervloeren zijn niet geheel vlak waardoor kiertjes zichtbaar kunnen zijn bij het plaatsen van de plinten achteraf. Dit kunt je, indien gewenst, corrigeren met kit.
 • De kans op haarscheurtjes als gevolg van krimp in CREATIVE CONCRETO is aanwezig.
 • Een CREATIVE CONCRETO vloerafwerking heeft 28 dagen na aanbrengen 90% van zijn eindsterkte bereikt. De volledige eindsterkte van woonbeton is bereikt na 6 maanden. Gedurende de eerste 28 dagen wijzen we je er dan ook op behoedzaam te zijn en puntbelasting te vermijden.

De verschijnselen van woonbeton maken de CREATIVE CONCRETO vloer tot een unieke gietvloer. De karakteristieken vormen geen gebrek, maar geven de vloer zijn eigen charme.

Onderhoud woonbeton vloer

Zijn stofvrije uiterlijk zorgt ervoor dat een woonbeton vloer makkelijk te onderhouden is. Je vloer zal niet snel vies worden en is dus zo goed als onderhoudsvrij. Hoe kun je zo lang mogelijk genieten van je woonbeton?

 • Voor normaal onderhoud kun je de vloer stofzuigen of stofwissen (swiffer). Het wordt aangeraden om met een zachte borstel te stofzuigen. En speciale rubber wieltjes/pootjes onder stoelen en tafels te plaatsen om krassen te voorkomen.
 • Je kunt de vloer dweilen met alleen water. Gebruik trouwens koud water om te voorkomen dat je strepen krijgt bij het opdrogen. En bij hardnekkig vuil kun je een onderhoudsmiddel aan het water toevoegen. Door regelmatig een onderhoudsmiddel toe te voegen, worden de poriën dichter en zal de kans op vlekvorming verminderen.

Wat kost woonbeton

De prijs voor een vloer van woonbeton is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de grootte van het oppervlakte voor de vloer mee. Ook een eventuele voorbehandeling van de ondervloer of integratie met vloerverwarming is van invloed op de prijs. Vaak zal het zo zijn dat hoe groter de vloer om te leggen is, hoe goedkoper je over het totaal uitbrengt. Wil je dus in meerdere ruimtes woonbeton laten aanbrengen? Laat dit dan in één keer doen. Over het algemeen kun je uitgaan van een prijs van €80 – €100 per m2. Wil je een exactere prijsindicatie ontvangen? Vraag dan nu een offerte aan voor een woonbeton vloer van jouw wensen.

Verschil tussen een gietvloer en woonbeton

Bij Creative Floors bieden we niet alleen een woonbeton vloer aan. Ook kun je kiezen voor een PU gietvloer en een betonlook gietvloer. Wat zijn nu de verschillen? Woonbeton is een cementgebonden vloer. Waar een betonlook en PU gietvloer wordt samengesteld uit polyurethaan componenten. Woonbeton is dus robuuster dan een gietvloer. Bekijk hier onze verschillende gietvloeren.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN