Kunststof gietvloer: Wat zijn de voor- en nadelen?

Misschien overweeg je om een gietvloer aan te schaffen voor je woonkamer, keuken of bijvoorbeeld je badkamer. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo’n vloer? De gietvloer is betrekkelijk nieuw als vloerafwerking, en je wil vooraf graag weten waar je aan toe bent.

Wat vooral belangrijk is bij aanschaf van een gietvloer, is dat je je laat informeren door een deskundig leverancier. En, nog belangrijker: dat je het leggen van de gietvloer aan een vakman overlaat. Daarmee beperk je de kans op bobbel/blazen, aders, verkleuringen en andere onregelmatigheden. Niets zo zonde als een gietvloer die niet strak gelegd is.

Een nadeel dat wel eens genoemd wordt, is dat een gietvloer glad kan zijn als deze nat wordt. Dit is eenvoudig op te lossen met een antislip toplaag.
Wat moet je verder weten? Een gietvloer is erg krasvast, maar niet krasvrij. Scherpe voorwerpen kunnen beschadigingen of krassen veroorzaken. Er zijn hardere, maar ook zachtere soorten gietvloeren die minder krasgevoelig zijn. Laat je daarom goed adviseren! De juiste voorzorgmaatregelen zorgen ervoor dat je vloer erg lang mooi blijft. Goede tips om je gietvloer te beschermen vind je op www.floorfriendly.nl en www.scratchnomore.nl.

Hetzelfde geldt voor verkleuring. Net als elke vloer kan ook een gietvloer na verloop van tijd wat verkleuren. Ook hier is dat afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest. Er zijn ook 100% kleurechte gietvloeren.

Wat zijn de voordelen? Naast dat een gietvloer iets toevoegt aan elk interieur, zijn de voordelen ook vooral praktisch: makkelijk schoon te houden, geen naden en comfortabel voor het hele gezin. Een gietvloer voelt fijn aan de voeten en is prima te combineren met vloerverwarming. Bovendien is een gietvloer erg hygiënisch en anti-allergisch.
Wat ons betreft zijn de voordelen erg in de meerderheid…
Algemene tip: laat je goed informeren. Succes met het maken van je keuze!

De vakmensen van CREATIVE FLOORS kunnen je uitgebreid voorlichten over de beste keuze gietvloer voor jouw woon- of werkruimte. We helpen je met plezier.

Copyright © 2014 R. Opmeer, CREATIVE FLOORS

Klik hier >> Direct naar wat projecten – inspiratie

Klik hier >> Direct naar soorten gietvloeren

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN