Direct uw prijs

Verkleuring gietvloer

Aromatisch en alifatisch… Klinkt mooi, maar wat zegt dat over een gietvloer? In dit blog vertellen we je wat meer over het verkleuren van gietvloeren.

CREATIVE FLOORS komt regelmatig bestaande gietvloeren tegen die zijn verkleurd (zie boven). Verkleuring komt meestal door het kiezen van een goedkope gietvloer, onjuist advies of doordat het vloerenbedrijf een goedkopere variant inzet tijdens uitvoering.

Wat is wat?

Als een gietvloer aromatisch is, zal deze eerder verkleuren dan wanneer de vloer alifatisch is. Een alifatische gietvloer is kleurvast en vergeelt niet als gevolg van uv-stralen. Dit heeft met het materiaal te maken. En dat merk je dan ook aan de prijs; dit type gietvloer is duurder. Vraag in ieder geval altijd aan je leverancier om welke soort het gaat; zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wanneer kies je welke soort?

Een algemeen advies: kies je voor een lichte kleur gietvloer, dan kan het verstandiger zijn om een alifatische soort te nemen. Zo voorkom je dat de kleur verandert. Bij een donkerder kleur zou je kunnen overwegen om een aromatische gietvloer te kiezen. Belangrijk is ook hier weer om je te laten adviseren door een specialist. Hij of zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste kleur en soort vloer.

Toch liever een iets goedkopere gietvloer? Er zijn ook andere manieren om de kleur van je aromatische gietvloer te beschermen, bijvoorbeeld door er een kleurlaag aan te brengen. We denken graag met je mee voor een mooi, duurzaam resultaat.

Kunnen we je nader informeren over de eigenschappen van verschillende gietvloeren? Neem gerust contact op met CREATIVE FLOORS. We adviseren je graag.

Terug naar Blog

Showrooms Creative Floors

Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren en aan een gietvloer te helpen, hebben wij twee showrooms in het land. Je kunt hier, alleen op afspraak, langs komen voor advies. En natuurlijk om voorbeelden van onze gietvloeren te zien. Ontdek hier alles over onze showroom in Dordrecht. Of lees meer over onze showroom in Landerd.

Showroom Dordrecht

In Dordrecht, Zuid-Holland, bevindt onze showroom zich aan Toermalijnring 1100 (tegenover de Makro). Een afspraak om langs te komen kun je telefonisch maken via (078) 20 49 367 of stuur een bericht naar mail@creativefloors.nl. Het is helaas niet mogelijk om zonder afspraak de showroom Dordrecht te bezoeken.

Showroom Landerd

In de provincie Noord-Brabant hebben we een showroom in Landerd. Je kunt een afspraak maken om ons te bezoeken aan de Graspeel 35. Zonder afspraak is het helaas niet mogelijk om bij de Showroom Landerd langs te komen. Ons telefoonnummer is (0486) 70 02 06, je kunt ook een bericht sturen naar mail@creativefloors.nl.

Vraag eerst een offerte aan, zodat je weet wat de kosten zijn. Tijdens de afspraak kunnen we de offerte doorspreken en de bijpassende vloersystemen bekijken. Onze showrooms zijn op afspraak van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 – 17.00 uur geopend en vrijdag gesloten. Op zaterdag zijn de openingstijden tussen 9.00 – 14.00 uur. Wij geloven in persoonlijke aandacht, vandaar dat wij werken op afspraak. Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantooruren.

We adviseren je met plezier.

Prijsaanvraag