Direct uw prijs

Kunststof gietvloer: Wat zijn de voor- en nadelen?

Misschien overweeg je om een gietvloer aan te schaffen voor je woonkamer, keuken of bijvoorbeeld je badkamer. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo’n vloer? De gietvloer is betrekkelijk nieuw als vloerafwerking, en je wil vooraf graag weten waar je aan toe bent.

Wat vooral belangrijk is bij aanschaf van een gietvloer, is dat je je laat informeren door een deskundig leverancier. En, nog belangrijker: dat je het leggen van de gietvloer aan een vakman overlaat. Daarmee beperk je de kans op bobbel/blazen, aders, verkleuringen en andere onregelmatigheden. Niets zo zonde als een gietvloer die niet strak gelegd is.

Een nadeel dat wel eens genoemd wordt, is dat een gietvloer glad kan zijn als deze nat wordt. Dit is eenvoudig op te lossen met een antislip toplaag.
Wat moet je verder weten? Een gietvloer is erg krasvast, maar niet krasvrij. Scherpe voorwerpen kunnen beschadigingen of krassen veroorzaken. Er zijn hardere, maar ook zachtere soorten gietvloeren die minder krasgevoelig zijn. Laat je daarom goed adviseren! De juiste voorzorgmaatregelen zorgen ervoor dat je vloer erg lang mooi blijft. Goede tips om je gietvloer te beschermen vind je op www.floorfriendly.nl en www.scratchnomore.nl.

Hetzelfde geldt voor verkleuring. Net als elke vloer kan ook een gietvloer na verloop van tijd wat verkleuren. Ook hier is dat afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest. Er zijn ook 100% kleurechte gietvloeren.

Wat zijn de voordelen? Naast dat een gietvloer iets toevoegt aan elk interieur, zijn de voordelen ook vooral praktisch: makkelijk schoon te houden, geen naden en comfortabel voor het hele gezin. Een gietvloer voelt fijn aan de voeten en is prima te combineren met vloerverwarming. Bovendien is een gietvloer erg hygiënisch en anti-allergisch.
Wat ons betreft zijn de voordelen erg in de meerderheid…
Algemene tip: laat je goed informeren. Succes met het maken van je keuze!

De vakmensen van CREATIVE FLOORS kunnen je uitgebreid voorlichten over de beste keuze gietvloer voor jouw woon- of werkruimte. We helpen je met plezier.

Copyright © 2014 R. Opmeer, CREATIVE FLOORS

Klik hier >> Direct naar wat projecten – inspiratie

Klik hier >> Direct naar soorten gietvloeren

Terug naar Blog

Showrooms Creative Floors

Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren en aan een gietvloer te helpen, hebben wij twee showrooms in het land. Je kunt hier, alleen op afspraak, langs komen voor advies. En natuurlijk om voorbeelden van onze gietvloeren te zien. Ontdek hier alles over onze showroom in Dordrecht. Of lees meer over onze showroom in Landerd.

Showroom Dordrecht

In Dordrecht, Zuid-Holland, bevindt onze showroom zich aan Toermalijnring 1100 (tegenover de Makro). Een afspraak om langs te komen kun je telefonisch maken via (078) 20 49 367 of stuur een bericht naar mail@creativefloors.nl. Het is helaas niet mogelijk om zonder afspraak de showroom Dordrecht te bezoeken.

Showroom Landerd

In de provincie Noord-Brabant hebben we een showroom in Landerd. Je kunt een afspraak maken om ons te bezoeken aan de Graspeel 35. Zonder afspraak is het helaas niet mogelijk om bij de Showroom Landerd langs te komen. Ons telefoonnummer is (0486) 70 02 06, je kunt ook een bericht sturen naar mail@creativefloors.nl.

Vraag eerst een offerte aan, zodat je weet wat de kosten zijn. Tijdens de afspraak kunnen we de offerte doorspreken en de bijpassende vloersystemen bekijken. Onze showrooms zijn op afspraak van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 – 17.00 uur geopend en vrijdag gesloten. Op zaterdag zijn de openingstijden tussen 9.00 – 14.00 uur. Wij geloven in persoonlijke aandacht, vandaar dat wij werken op afspraak. Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantooruren.

We adviseren je met plezier.

Prijsaanvraag