Direct uw prijs

Gietvloer prijsverschillen: waar komen ze vandaan?

De aanschaf van een gietvloer kan in de papieren lopen. Maar er zitten veel verschillen tussen de vierkante meterprijs van diverse producten. En natuurlijk wil je graag een betaalbare gietvloer. Maar je wil ook een goede! Verschillen zijn best moeilijk te zien en lastig te vergelijken. Waar komen die verschillen vandaan?

Allereerst is er het materiaal. Een kwalitatiever, duurzamer product is vaak prijziger. Een goedkoper product kan een meer industriële aard hebben.

Daarnaast is de hardheid van belang: kies je voor een harde gietvloer (andere eigenschappen) of heb je liever een meer elastische? De harde variant is goedkoper, maar door de hardheid eerder gevoelig voor scheuren, krassen en dus kwetsbaarder. Bij industrieel gebruik is dit vaak geen probleem, maar in je woonkamer zou het jammer zijn.

Het aanbrengen van de gietvloer kost ook wat. Bij CREATIVE FLOORS adviseren we je om hiervoor altijd een professional in te schakelen. Alleen dan krijg je het beste, vlakste resultaat dat zo cruciaal is voor een gietvloer. Afhankelijk van de voorbehandeling en het aantal lagen nemen de kosten voor arbeid en materiaal toe.

Als laatste bepaalt de mate van mogelijke verkleuring de prijs van je gietvloer. Er zijn varianten die met de tijd verkleuren of vervagen, net zoals bijvoorbeeld een tapijt. Duurdere gietvloeren zijn 100% kleurecht.

Bij een vlak oppervlak is het all about the details. Het moet áf zijn! Ook langs de randen, kozijnen en bij drempels. Aanbieders van gietvloeren verschillen op dat gebied in aanpak. Bij CREATIVE FLOORS zijn we ervan overtuigd dat een goede voorbereiding zorgt voor het beste eindresultaat. Daar nemen we samen met onze klant de tijd voor. Tot slot variëren aanbieders van gietvloeren in service: eerlijke betalingsvoorwaarden, een keurige garantie en het netjes achterlaten van de ruimte. Wat vind jij belangrijk?

Kunnen we je nader informeren over de prijsverschillen en eigenschappen van gietvloeren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier.

Terug naar Blog

Showrooms Creative Floors

Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren en aan een gietvloer te helpen, hebben wij twee showrooms in het land. Je kunt hier, alleen op afspraak, langs komen voor advies. En natuurlijk om voorbeelden van onze gietvloeren te zien. Ontdek hier alles over onze showroom in Dordrecht. Of lees meer over onze showroom in Landerd.

Showroom Dordrecht

In Dordrecht, Zuid-Holland, bevindt onze showroom zich aan Toermalijnring 1100 (tegenover de Makro). Een afspraak om langs te komen kun je telefonisch maken via (078) 20 49 367 of stuur een bericht naar mail@creativefloors.nl. Het is helaas niet mogelijk om zonder afspraak de showroom Dordrecht te bezoeken.

Showroom Landerd

In de provincie Noord-Brabant hebben we een showroom in Landerd. Je kunt een afspraak maken om ons te bezoeken aan de Graspeel 35. Zonder afspraak is het helaas niet mogelijk om bij de Showroom Landerd langs te komen. Ons telefoonnummer is (0486) 70 02 06, je kunt ook een bericht sturen naar mail@creativefloors.nl.

Vraag eerst een offerte aan, zodat je weet wat de kosten zijn. Tijdens de afspraak kunnen we de offerte doorspreken en de bijpassende vloersystemen bekijken. Onze showrooms zijn op afspraak van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 – 17.00 uur geopend en vrijdag gesloten. Op zaterdag zijn de openingstijden tussen 9.00 – 14.00 uur. Wij geloven in persoonlijke aandacht, vandaar dat wij werken op afspraak. Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantooruren.

We adviseren je met plezier.

Prijsaanvraag