Gietvloer: prijs en offerte

Gietvloer: prijs en offerte
Meer weten over de m2 prijs van gietvloeren? We leggen je graag de verschillende onderdelen uit waarop de prijs per m2 van de gietvloer wordt bepaald. Wil je direct een offerte aanvragen of telefonisch contact? Klik dan hier → Gietvloer Offerte Aanvragen

Hoe is de prijs van een gietvloer opgebouwd?
Een gietvloer is maar 3mm dik en wordt een geruime tijd intensief gebruikt voor wonen of werken. De juiste keuze maken op basis van prijs en kwaliteit is daarom erg belangrijk. Maar verschillen zijn op voorhand vaak lastig te zien en de verschillende type kunststoffen worden soms niet goed uitgelegd met alle nadelige gevolgen van dien. (hardheid, verkleuring, duurzaamheid en levensduur).
Wij helpen je graag met de keuze voor een betaalbare gietvloer met hoge kwaliteit en waarbij er eerlijk over de eigenschappen van de verschillende kunststoffen wordt gesproken. Zo krijg jij ook echt de kwaliteits gietvloer voor een eerlijke prijs.

Er zijn 7 belangrijke onderdelen voor de prijsopbouw van een gietvloer.
1.Materiaal
Een kwalitatieve en duurzame gietvloer specifiek bedoeld voor in een woning is vaak prijziger dan de meer chemische en harde en daardoor goedkope gietvloer voor de industrie.

2.Hardheid
Er zijn harde en licht elastische gietvloeren. De harde variant is goedkoper, maar is daardoor gevoeliger voor scheuren en krassen. Dat is vaak prima voor in de industrie maar veel minder geschikt voor uw woning.

3. Vakmanschap
Een secure voorbereiding van de ondervloer is erg belangrijk zodat de 3 mm dunne gietvloer geen oneffenheden gaat vertonen. De juiste hulpmaterialen om strak langs de randen, drempels en dorpels te kunnen gieten. En uiteraard gedegen kennis van het vloei- en drooggedrag van de kunststoffen.

4.Aantal lagen
Een gietvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Afhankelijk van het aantal lagen neemt het aantal dagen en het totaal gebruikte materiaal toe.

5. Verkleuring
Er zijn gietvloeren die heel erg verkleuren, licht verkleuren of zelfs helemaal niet verkleuren door uv-straling van de zon. De duurdere gietvloeren zijn 100% kleurvast (alifatisch) en zijn vaak het meest geschikt voor een woning.

6. Voorbereiding
Elk project en elke vloer is anders. Er dient dus een legstrategie te zijn waarin goed nagedacht wordt over de voorbereiding van ondervloer en het uiteindelijke gieten zodat er een geheel vlakke en naadloze gietvloer ontstaat.

7. Service
Tot slot variëren aanbieders van gietvloeren in service; eerlijke betalingsvoorwaarden, een keurige garantie en het netjes achterlaten van de ruimte.

Informatie over de prijs van de gietvloer van jouw keuze
Kunnen we je nader informeren over de prijsverschillen en eigenschappen van gietvloeren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. Lees ook onze tips over het kiezen van een gietvloer leverancier .

Vraag direct een gratis offerte aan: → Gietvloer offerte aanvragen

Gietvloeren zien en voelen?
Je kunt onze vloersystemen komen bekijken in Dordrecht (maandag t/m zaterdag op afspraak). Natuurlijk komen we ook graag bij jou langs zodat we de situatie nauwkeuriger kunnen bekijken. We nemen dan diverse kleurstalen voor je mee. Kies de gietvloer die bij jou past. We adviseren je met plezier.